استفاده از رابطه SS به جای رابطه FS
آیا میشه در شکل اول زیر، رابطه زمانبندی حالت اول رو به حالت دوم تبدیل کنیم؟
پاسخ صراحتا خیر هست.
برای درک این مسئله ابتدا باید شما کاربرد لید و لگ رو بدونین.
لید یا تقدم برای اعمال همپوشانی بین دو فعالیت در جهت ایجاد شتاب در انجام دو فعالیت کاربرد دارد و هدف از استفاده از اون کاهش مدت زمان کل انجام دو فعالیت هست.
لگ یا تاخر برای اعمال فاصله زمانی یا همون تاخیر بین دو فعالیت استفاده میشود چون قرار است بین دو فعالیت اقدام یا اتفاقی رخ دهد.
جالب هست بدونین که کاربرد لگ منسوخ شده و توصیه میشه ازش بعنوان یک فعالیت یا اقدام که باید بین دو فعالیت انجام شود، استفاده نگردد و بجای لگ فعالیت تعریف گردد.
حالا با این مقدمه بریم بیینیم چطور تشخیص بدیم در شکل اول حالت یک به حالت دوم قابل تغییر نیست.
برای اینکه بفهمیم در کل آیا میتوانیم یک رابطه با لگ منفی را به یک رابطه دیگر با لگ مثبت تبدیل کنیم، باید در هر دو حالت لگ های مثبت و منفی را حذف نمایمم و در واقع فرض کنیم هر حالت بدون لید و لگ باشند. مثل شکل دوم در زیر. سپس باید ببینیم آیا بدون لید و لگ آن فعالیت ها با توجه به روابطشان میتوانند منطقا انجام شوند یا خیر؟!
در صورتیکه در هر دو حالت بتوانند منطقا با درنظر گرفتن روابط بینشان انجام گردند، حالت اول به حالت دوم قابل تبدیل است یعنی رابطه حالت ۱ به رابطه حالت ۲ میتواند با استفاده از لید و لگ تبدیل شود. ولی در صورتیکه در یکی از حالتهای بدون لید و لگ، فعالیت ها منطقا نتوانند با توجه به روابطشان اجرا گردند، نتیجه میگیریم که این دو حالت ذاتا قابل تبدیل به هم نمی باشند. یعنی رابطه حالت ۱ را به رابطه حالت ۲ با کمک لید و لگ نمیتوان تبدیل کرد. دقیقا در شکل دوم میبینید که حالت دوم منطقا قابل اجرا نیست و دو فعالیت قالب بندی و بتن ریزی بدلیل رابطه SS همزمان نمیتوانند شروع شوند و باید منطقا مقداری از فعالیت اول تمام بشود تا فعالیت دوم بتواند شروع گردد و لذا رابطه حاکم بین آنها فقط FS میتواند باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.